dijous, 30 de juliol del 2009

CONCERT DIDÀCTIC D’ORSAXCOVA

Al llarg d’aquesta setmana, des del 27 fins al 31 de juliol, té lloc el 3er Seminari de Saxòfon “Vila de l’Alcúdia” al Centre Professional de Música d’aquest municipi, impartit pels Professors de Conselleria i Concertistes, Javier de la Vega Garea i Rafael Domènech Vives.

Durant aquest curs, els i les alumnes matriculats s’inicien en l’aprenentatge de l’Escola Francesa o de Marcel Mule aplicada al Saxòfon per ambdós professors abans esmentats, mitjançant classes particulars, grups de cambra i concerts didàctics oferts per agrupacions professionals; participant-hi el Quartet de Saxòfons Enllasax o l’Orquestra de Saxòfons de la Comunitat Valenciana, Orsaxcova, entre altres.

En paraules de Javier de la Vega, “ la idea que tenim Rafael Domènech i jo, així com, l’organització del Seminari es demostrar a tots els i les alumnes els àmbits que pot abastar aquest magnífic instrument, tant en la seua faceta tècnica, com en la de repertori de cambra; on s’han treballat ensembles, quartets, a més a més, d’obres acompanyades de piano”.

Orsaxcova, que a dia d’avui es veu immersa en la preparació del seu segon Cd. A diferència del primer, “Orsaxcova en Directe/Orsaxcova en Directo/Orsaxcova in live”, concert realitzat el 5 de juliol del passat any al Palau de la Música de València; aquest segon contempla un monogràfic complet del gran compositor i concertista Pedro Iturralde, amb obres inèdites creades i arreglades pel mateix expressament per a aquesta Orquestra de Saxòfons.

Tot i els compromisos adquirits per la jove i única Orquestra de Saxòfons, com el imminent concert al municipi d’Alfahuir o al Saló de Concerts de Consolat del Mar; els membres d’Orsaxcova, Titulats Professionals, Professors de Conselleria i membres de la Banda Municipal de València, no podien rebutjar la invitació del 3er Seminari de Saxòfon per a explicar cada obra que interpretà, així com, mostrar la família al complet amb que compta el Saxòfon.

Omar Sala Escrihuela

Àrea de Comunicació de l’Orquestra de Saxòfons

de la Comunitat Valenciana, Orsaxcova.